En ik ga weer reizen! Australia's outback here I come!

5 augustus 2016 - Brisbane, Australië

Hallo lieve lezers,

En daar ben ik weer! Mijn laatste normale week zit erop na 3 maandjes als au-pair want dinsdag vlieg ik naar Adelaide! Woehoeee, ontzettend veel zin in en oh zo spannend! Ik ga namelijk iets doen wat ik nog nooit eerder gedaan heb, en totaal iets anders dan wat ik de afgelopen 3 maanden gedaan heb. Daarbij weet ik niet precies wat te verwachten en waar ik eigenlijk precies aan begin haha, maar dat maakt het avontuur juist super leuk en spannend!

Maar goed, voordat ik door ga over hoe enthousiast ik ben zal ik jullie even vertellen wat ik precies ga doen. Zoals ik in mijn vorige blog vertelde, zei ik dat ik heel graag de outback van Australië in wil. En na wat uit zoeken was dat nog niet zo makkelijk, althans het is uiteraard mogelijk maar gruwelijk duur. Omdat je zonder auto al gauw vast zit aan de tours die gewoon ontzettend duur zijn. Voor de mensen die niet weten wat de outback precies inhoudt, het is de onbewoonde wereld waar bijna geen mensen wonen. Hoe en wat weet ik zelf uiteraard ook niet precies aangezien ik er nog niet geweest ben, maar wel weet ik dat een goede voorbereiding erg belangrijk is als je de outback in gaat. Simpelweg omdat er gewoon bijna niks, slechte/tot geen internetverbinding, weinig supermarkten, weinig tankstations en ga zo maar door. Vooral heeeel veel natuur :)

Na wat nadenken hoe ik dit aan ging pakken, want ik wil hoe dan ook naar de outback, heb ik besloten om een berichtje op een Facebook groep te zetten, deze groep heet Dutchies in Australia. Zoals de naam het al zegt, dit zijn Nederlanders die net zoals ik ook aan het backpacken zijn door Australië en ik dacht, misschien dat iemand wel ongeveer hetzelfde idee heeft.
En ja, dit is het geval! Een Nederlandse jongen contacteerde mij dat hij hetzelfde plan heeft en een auto wil kopen (inmiddels gekocht) en dat hij een plekje over heeft voor mij in zijn auto! En oooh wat was en ben ik blij dat ik het geluk heb dat ik mee mag, want met een eigen auto kun je zoveel meer zien en doen. Dus deze kans greep ik dan ook met beide handen aan.
Na wat contact gehad te hebben bleek het al snel dat we het maar elkaar eens zijn en dat we de route Adelaide - Darwin samen af gaan leggen. In 1 rechte lijn is dit zo'n 3000 Km. Wij gaan uiteraard niet rechtstreeks omhoog rijden maar langs de mooie plekken! We nemen alle tijd, want die hebben we allebei en dat is ontzettend fijn! We kunnen genieten van alles zonder dat er haast is of verplichtingen.

Ik heb er ook zelf nog over nagedacht om een auto te kopen maar ik wil daar niet alleen aan beginnen als vrouw zijnde, wat dat betreft heb ik ook niet zo'n briljant goeie ervaring met een eigen auto...  :) plus dat ik er ook gewoon geen verstand van heb waardoor het mij niet zo verstandig lijkt.
Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen, althans hij vooral wat betreft de auto etc. Wat voor mij erg fijn is. Ik ben erg blij dat hij met behulp van iemand ervoor zorgt dat we goed voorbereid zijn voordat we vertrekken!
Ik ben langzamerhand mijn spullen aan het pakken en de laatste dingen aan het aanschaffen, nieuwe muziek downloaden etc. Aangezien ik de afgelopen 3 maanden alles met de WiFi heb gedaan was dit niet nodig, daarnaast heb ik nu ook supermarkten in de buurt wat straks ook niet meer het geval is.
Alle luxe die ik momenteel heb gaat straks volledig veranderen naar een andere manier van luxe, zo zie ik het tenminste! Een totaal ander, nieuw avontuur waar ik zo ontzettend veel zin in heb!! Slapen in een tent onder de sterren, genieten van alle rust en de natuur.

Zoals ik zei, dinsdag vlieg ik naar Adelaide, woensdag gaan we dan samen nog de laatste dingen regelen/ voorbereiden, zoals boodschappen doen, kijken waar we ongeveer gaan stoppen, ik moet nog een tent kopen aangezien ik die niet mee krijg in het vliegtuig etc. En dan donderdag gaat het geweldig, leuke, mooie avontuur beginnen!! De natuur in!
En ik ben echt zo ontzettend enthousiast en ik heb er echt zoveel zin in. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook echt wel een beetje spannend vind allemaal maar dat is logisch en het hoort erbij! We zorgen er in ieder geval voor dat we goed voorbereid zijn :). En als jullie een lange tijd niks van me horen, als het goed is leef ik nog ;-) maar heb ik dus gewoon geen internet.

Ik heb de afgelopen 3 maanden ontzettend genoten van het mooie Brisbane! Lieve mensen ontmoet en bij een lieve familie gewoond die mij weer ontzettend veel nieuwe inzichten hebben gegeven. Ik ben dankbaar dat ik deze ervaring heb maar voor mij is het nu echt tijd om te gaan. Ik ben klaar voor een nieuw avontuur en klaar om weer te gaan reizen.

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje een beeld heb gegeven van hoe mijn reis eruit ziet/ uit gaat zien. Ik heb bij deze blog ook wat foto's toegevoegd, althans geüpload ergens bij mijn blog (het lukte niet helemaal zoals ik had gehoopt) zodat jullie een beeld krijgen van de outback en de waarschijnlijk, soort van globale route die we gaan rijden.

Fijn weekend! Heel veel liefde vanuit Australië

1. Tantie:
    5 augustus 2016
    jeeetje, oerrspannend!! enjoy schatje!