Reizen -> werken als au-pair

9 mei 2016 - Surfers Paradise, Australië

Hallo allemaal,

Ik ben alweer 7 weken onderweg, de tijd vliegt! Op dit moment zit ik heerlijk in zon op een bankje naast het strand mijn reisverslag te typen.
Vorige week maandag heb ik na 4 weken afscheid genomen van het surfcamp, dit was toch best lastig, simpelweg omdat je 4 weken lang met dezelfde mensen omgaat, je bouwt echt een band op in deze korte tijd. Maar goed, het hoort erbij en is toch wel 1 van de lastige dingen van reizen.
Voor mij was het goed om weer verder te gaan, ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad daar maar wilde ook erg graag weer verder reizen!
In mijn vorige blog gaf ik aan dat ik op zoek ging naar een au-pair baantje en ja die heb ik gevonden! Het ging super snel en overviel me zelfs een beetje, via een website had ik een eigen account aan gemaakt en binnen 24 uur had ik 16 familie's die geïnteresseerd waren in mij! Na alles doorgelezen te hebben (alle familie's hebben natuurlijk een eigen verhaal), had ik direct een goed gevoel bij 1 familie. En na contact met ze gehad te hebben wist ik het zeker, dit is de familie waar ik graag au-pair wil zijn! Ze hebben 4 kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar en wonen in Brisbane, ja inderdaad 4 kinderen! Maar het lijkt me een geweldige uitdaging! Zondag 15 mei ga ik er naartoe!! Ik heb er echt ontzettend veel zin in en vind het ook best wel een beetje spannend, bij deze familie zal ik voor langere periode blijven.
Dit betekent dat ik voor ik begin met werken 2 weken aan het reizen ben, waarvan nu nog 1 week te gaan. In totaal maak ik 4 a 5 stops voor ik aan kom in Brisbane.
Zo ben ik gestart in Yamba, een nog redelijk onbekend, mooi klein plaatsje! Dit was voor mij fijn om te beginnen na 4 weken op het surfcamp te hebben gezeten. Na Yamba ben ik doorgereisd naar Byron Bay, hier kreeg ik toch wel de eerste echte cultuurshock, deze plek staat bekend om het relaxde, hippie achtige sfeertje, en ja dit klopt. Van hippies tot zwervers, alles loopt er rond. Mensen met allerlei verschillende soorten kleuren haar en kleding, het was erg leuk om een keertje meegemaakt te hebben, al was deze plek toch redelijk toeristisch geworden. Ik heb dus een tour geboekt naar Nimbin, hier zijn de echte hippies naartoe verhuisd ivm het toeristische in Byron bay. Ik keek echt letterlijk mijn ogen uit wat ik hier zag, de gebouwen, het asfalt, de mensen, alles in 1000 verschillende kleuren. Daarnaast staat Nimbin bekend om drugs. Hier wordt dan ook marihuana gewoon in zakjes in winkels verkocht, daarnaast wordt je als toerist continu door de mensen aangesproken op straat of je koekjes wilt kopen, en je raadt het al, dat zijn natuurlijk geen gewone koekjes.
Hoe dit allemaal precies mogelijk is weet ik niet haha, aangezien het in Australië hartstikke illegaal is.
Op dit moment zit ik in Surfers Paradise, weer iets heel anders, deze stad wordt omschreven als Miami, ik heb geen idee want ik ben nog nooit in Miami geweest maar de gebouwen zijn echt mega groot en hoog. Vanavond ga ik in de sky tower. Het hoogste gebouw van de stad hier met uitzicht over de gehele stad en gold coast!!
Morgen reis ik weer verder naar een andere plek, Southport, dit is 20 minuten van waar ik nu zit maar ik heb een beetje teveel tijd in vergelijking met de plaatsen waar ik nog naartoe kan dusss dan doen we het op deze manier :).
Zoals ik al zei ben ik alweer 7 weken onderweg! En ik heb het ontzettend naar m'n zin maar toch is reizen niet altijd leuk. Ik heb alle vrijheid omdat ik helemaal alleen reis, maar dit is voor mij toch af en toe best lastig, simpelweg omdat je, je soms best alleen voelt ondanks de mensen om je heen. De echte dierbare mensen zijn er niet, daarnaast mis ik het feit dat ik het niet echt in real life kan delen wat ik hier allemaal mee maak. Maar ik weet dat dit erbij hoort, het maakt het lastig maar de leuke momenten zijn er vaker dan de minder leuke!
Al met al geniet ik volop en ben ik ontzettend blij met de keuze die ik gemaakt heb om hier naartoe te gaan!

Ik hou jullie op de hoogte, liefs uit Australia

1. Tantie:
    9 mei 2016
    We blijven bij je hoor, altyd waar je ook bent enneh delen doe je alsnog, we zijn dan wel niet in australie en onze gewone dingen gaan gewoon door maar weet hoe je vrijheid en alleen zijn en zoveel moois willen delen voelt. so thinking of you & luv yah
  2. Pim en Marjan Hes:
    13 mei 2016
    Hoi Lotte,
    Wat schrijf je leuk en voor ons ook heel onderhoudend. Kan me heel goed voorstellen en ook begrijpen dat je dingen wilt "delen", helaas is dat niet mogelijk als je alleen reist, maar weet dat we je verhalen, avonturen en alles wat je daar aan de andere kant van onze "aardkloot" meemaakt, heel graag lezen en we op die manier er ook (een beetje) bij betrokken zijn. Spannend dat je nu als au-pair gaat werken, heel veel succes gewenst en hou ons op de hoogte!!! Lieve groeten van ons 2-tjes!